2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş nem akar ígérgetni

2016. december 05. 14:25, utolsó frissítés: 14:25

Nem akar ígérgetni, ahogyan az előző választási kampányokban tették a politikai pártok, ugyanakkor a kormányprogramot a többséget alkotó pártokkal kell kialakítani - mondta hétfőn Dacian Cioloş miniszterelnök az Adevărul Live-nak adott interjúban.

A miniszterelnök szerint nagyon sok választási kampány során hangzottak el olyan ígéretek, amiből szinte semmi sem valósult meg, mint például az alkotmánymódosítás vagy Románia régiósítása. Éppen ezért nem szeretne ígérgetni, főleg, hogy a kormányprogramról a kormányt alkotó pártokkal is egyeztetni kell. A miniszterelnök hozzátette, tárgyalt már kormányzási terveiről az őt támogató pártokkal, de konkrét vállalásokról csak akkor lehet beszélni, ha a PNL és az USR alkot majd többséget.

"Természetesen beszélgettünk a két párttal (PNL és USR) a kampány során bemutatott programjukról, de mindkét alakulat külön mutatta be a választási programját. Ha köréjük épül majd a parlamenti többség, akkor tárgyalni kell a konkrét vállalásokról is" - tette hozzá Dacian Cioloş miniszterelnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS