2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zöld vonalon lehet bejelenteni az egészségügyben tapasztalt törvénytelenségeket

2016. december 09. 16:32, utolsó frissítés: 16:32

"Korrupcióellenes zöld vonalon" jelezhetik ezentúl az egészségügyi rendszerben tapasztalt törvénytelenségeket a romániai lakosok. Az ingyenesen tárcsázható 0800.806.806-os telefonvonalat pénteken indította el az Egészségügyi Minisztérium és a Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA).

"Az egészségügyi minisztériumnak nincs annyi erőforrása, hogy minden megvesztegetést és általában korrupciós ügyeket felgöngyölítsen, éppen ezért bízunk abban, hogy a páciensek és az orvosok figyelnek majd erre (...) az egészségügyi rendszert meg kell tisztítanunk a sikkasztásoktól, a törvénytelenségektől és ez az orvosok és természetesen a betegek javát szolgálja majd" - mondta el Vlad Voiculescu miniszter.

Az egészségügyi miniszter rámutatott, az egész országot beszövő pókhálót, érdekköröket fedezett fel.

"Ahhoz, hogy takaríts, fel kell kapcsolnod a villanyt. Mi felkapcsoltuk azáltal, hogy átláthatóbbá tettük a rendszert minden szinten. 150 ügyirat van csak a Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA), azonban az ügyészek nem oldhatnak meg mindent, fény kell és átláthatóság a napi munkánkban" - vélekedett Voiculescu.

A miniszter szerint az elmúlt 6 hónap döntései "előzmény nélküliek" az Egészségügyi Minisztérium életében, az egészségügyet érintő összes információ megtalálható a transparenta.ms.ro weboldalon.

Aki korrupciós cselekedetet észlel az egészségügyben, tárcsázhatja a 0800.806.806-os ingyenes telefonszámot vagy jelezheti az általa tapasztalt törvénytelenségeket a presa@ms.ro email címen is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS