2018. június 22. péntekPaulina
16°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen: ha az államfő miniszterelnöknek jelöli Sevil Shhaideht, az RMDSZ megszavazza

2016. december 21. 17:41, utolsó frissítés: 17:41

Ha az államfő miniszterelnöknek jelöli a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által javasolt Sevil Shhaideh-et, az RMDSZ megszavazza - nyilatkozta szerdán Kelemen Hunor szövetségi elnök.

"Nincs javaslatunk a miniszterelnök személyére vonatkozóan, de ha az elnök kormányfőnek jelöli a PSD-ALDE által javasolt Sevil Shhaideh-et, az RMDSZ, a megállapodásnak megfelelően, megszavazza. Természetesen kíváncsiak vagyunk a kormányprogramra, de nem hiszem, hogy meglepetésben lenne részünk. Együttműködünk a parlamentben a PSD-ALDE koalícióval, de nem lépünk be a kormányba. Megpróbáljuk támogatni azokat a projekteket, amelyekről úgy véljük, hogy a lakosság érdekeit szolgálják, és mi előállunk majd olyan javaslatokkal, amely a román társadalom javára válhatnak, beleértve a kisebbségek jogaira vonatkozó előírások alkalmazását" — jelentette ki Kelemen Hunor az államfővel folytatott konzultáció után.

Kelemen Hunor azt mondta, Sevil Shhaideh "becsületes" és "tisztességes" ember, aki járatos a közigazgatás terén.

"Együtt dolgoztunk vele, amikor államtitkár volt a Ponta-kormány fejlesztési minisztériumában, semmi kifogásunk nincs vele szemben, rátermett ember, képes a kormányt vezetni" — tette hozzá Kelemen Hunor. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS