2018. június 22. péntekPaulina
16°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea belengette Johannis felfüggesztését

2016. december 27. 16:25, utolsó frissítés: 16:34

Liviu Dragnea PSD-elnök szerint megdöbbenéssel követték Klaus Johannis bejelentését arról, hogy elutasítja Sevil Shhaideh kinevezését.

Az ALDE társelnökeivel közösen tartott sajtótájékoztatóján Dragnea arról beszélt, hogy megpróbálták megtalálni, hogy milyen "tisztességes vagy alkotmányos" okok állhatnak az államfő döntése mellett, és nem sikerült ilyent találniuk. Ez az ember politikai válságot akar előidézni Romániában - mondta Dragnea Johannisról.

Johannis csütörtökön, a jelölése után felhívta Sevil Shhaideht és tárgyalásra hívta erre a hétre, de előtte még azt mondta neki, hogy kinevezi, csak szeretne egyet még beszélni vele - mondta a PSD elnöke.

Dragnea azt mondta, holnap vagy holnapután, de inkább holnapig döntenek arról, hogy mit tegyenek.a Amennyiben arra jutnak, hogy az ország javára válna Johannis felfüggesztése, akkor minden további nélkül megteszik - jelentette ki.

Călin Popescu Tăriceanu ALDE-társelnök szerint Johannis politikai háborút akar indítani. Ők viszont nem akarnak politikai válságot, és ezt várták volna el az államfőtől, így nagyon alaposan mérlegelni fogják, hogy mit lépnek.

Tăriceanu arról is beszélt, hogy múlt héten, még a kormányfőjelölt bejelentése előtt Johannis azt mondta, nem akarja a kormányzást a PSD kezébe adni. Tăriceanu szerint az, hogy indoklás nélkül utasította vissza Shhaideh kinevezését, az államfő hatalommal való visszaélését jelzi.

Kérdésre Dragnea még elmondta, hogy Johannis nem beszélt sem vele, sem Shhaidehhel a keddi bejelentése előtt, utoljára csütörtökön beszéltek vele. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS