2018. június 21. csütörtökAlajos
18°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu nem osztja Kelemen véleményét, de a viszonyon ez semmit sem változtat

2016. december 28. 13:52, utolsó frissítés: 14:10

Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök nem osztja Kelemen Hunor véleményét a Sevil Shhaideh kinevezésére vonatkozó javaslat elutasítása nyomán előállt helyzet kapcsán.

"Tudomásul vettem az RMDSZ által mondottakat. Nem osztom a szövetségi elnök véleményét" - fogalmazott szerdán Călin Popescu-Tăriceanu.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) társelnöke nemmel válaszolt arra a kérdésre is, hogy ez a véleménykülönbség változtat-e az RMDSZ-szel való viszonyon.

Kelemen Hunor szerdán úgy nyilatkozott, érvényben marad az RMDSZ és a PSD-ALDE koalíció közti parlamenti együttműködési megállapodás, de ami az új kormányfőjelöltet illeti, a szövetség "senkinek nem adhat biankó csekket". Hozzátette, Klaus Johannis államfőnek alkotmányos joga eldönteni, hogy elfogadja-e vagy elutasítja a miniszterelnök-jelöltet. Megjegyezte ugyanakkor, szükségesnek tartja Sevil Shhaideh kinevezése visszautasításának megindoklását. A szövetségi elnök azt is elmondta, szerinte túlzás lenne politikai válságról beszélni Romániban, de a PSD-ALDE koalíció vezetőinek és Klaus Johannis államfőnek tárgyalóasztalhoz kell ülniük, és közös megoldást kell találniuk a kialakult helyzetre. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS