2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felvételen jelentkezett az eltűnt Ghiţă, és vádolni kezdte Kövesit

2016. december 28. 16:30, utolsó frissítés: 16:39

Sebastian Ghiţă volt képviselő szerint a december 11-ei parlamenti választások eredményeinek megmásítására használják a "hatalmasságok" az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA). Az üzletember ugyanakkor azt állítja, megfenyegették, hogy börtönbe juttatják családtagjait és barátait, amennyiben nem tesz vallomást a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea ellen.

"Engem is megkeresett nemrég a DNA egyik ügyvédje, aki köntörfalazás nélkül azt mondta: kapok még egy esélyt, ha feljelentést teszek Liviu Dragnea ellen. (...) Ugyanezzel próbálkoztak két évvel ezelőtt Ponta ellen, most pedig Dragnea a célpont. Amint úgy kívánja meg az érdek, hogy valakit elássanak, rögtön megjelennek a jóakaró feljelentők, akik tudnak mindent, hazudnak, és úgy értelmezik a dolgokat, hogy az kedvezzen az ügyésznek. Azt mondták nekem, hogy ha tudok valamit a Dragnea családról, amelyet 15 éve ismerek, békén hagyják a családomat, barátaimat. Azt mondták, beviszik a DNA-ra édesanyámat, ahogy tették azt Victor Ponta anyjával is, hogy letartóztatják a testvéremet, a barátaimat, hogy majd a börtönben találkozom velük. Azt kérték, tegyek feljelentést Dragnea ellen, hogy ne lehessen miniszterelnök" - nyilatkozta Sebastian Ghiţă a România TV által szerdán sugárzott felvételen.

A felvétel elején Ghiţă azt állítja: amennyiben az bejátszásra került, azt jelenti, hogy "egyáltalán nem állnak jól a dolgok", illetve hogy semmilyen érvvel nem fogják tudni elhallgattatni őt.

"A DNA eszköz, amelyet arra használnak a hatalmasságok és az idegen érdekek, hogy semmissé tegyék az állampolgárok szavazatait" - állítja a felvételen a volt képviselő, aki szerint a PSD elnöke "folyamatosan fenyegetéseknek és zsarolásnak volt kitéve a választási kampány alatt".

A volt képviselő arról is beszél a felvételen, hogy a Román Hírszerző Szolgálat székhelyein ismerte meg a DNA főügyészét, Laura Codruţa Kövesit, akivel 2010 és 2014 között hetente legalább két alkalommal találkozott.

"Az egyik ilyen találkozón csak Florian Coldea tábornok, Laura Codruţa Kövesi és a CIA egyik romániai vezetője volt jelen. (...) Megkérdezném Kövesi asszonyt, emlékszik-e arra a zárt körű sinaiai bulira, amelyen együtt mulattam vele és Vasile Dîncuval a 'La Chilia-n port' című dal jogállamra írt változatára?" - hangzik el a felvételen.

Az AGERPRES kikérte a DNA és Vasile Dîncu álláspontját is a felvételen elhangzottakkal kapcsolatban, a hír közzétételének időpontjáig azonban nem érkezett válasz részükről.

A DNA ploieşti-i ügyosztálya előállítási parancsot adott ki múlt héten Sebastian Ghiţă nevére, miután nem jelent meg a kihallgatáson a Ponta-Blair ügyben. A volt képviselőt azóta sehol sem találják. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS