2018. június 22. péntekPaulina
16°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: ha Johannis ismét elutasítja a kormányfőt, az felér egy öngyilkossági kísérlettel

2016. december 29. 08:27, utolsó frissítés: 09:31

Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-társelnök szerint ha az államfő másodjára is elutasítaná a PSD-vel közösen javasolt miniszterelnök-jelöltet, az felérne egy öngyilkossági kísérlettel, hiszen nem maradna más hátra, mint a felfüggesztését kezdeményezni.

"Határozottan kijelentem, hogy az államfő egy második elutasító döntése felérne egy öngyilkossági kísérlettel. Ebben az esetben nem maradna más módszer, mint elkezdeni az elnök felfüggesztésével járó eljárást. Nem szeretnénk ebbe a helyzetbe jutni (...), de nem tűrhetjük az alkotmány előírásainak áthágását, az állampolgárok és szavazatuk semmibe vételét" - mondta sajtóértekezletén Popescu-Tăriceanu.

Az ALDE társelnöke szerint Sorin Grindeanu nevesítése "politikai válasz", miután az elnök Sevil Shhaideh "indokolatlan elutasításával politikai válságot idézett elő".

"Az első jelölés elutasításával az elnök túllépte az alkotmány szabta kereteket (...) Ha ezt megismétli, nyilvánvaló, hogy politikai játszmáról van szó, amelyről (...) az államfő úgy véli, hogy előnye származhat belőle" - tette hozzá az ALDE társelnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS