2018. április 22. vasárnapCsilla, Noémi
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu cáfolja, hogy hírszerzési akadémiát végzett volna

2016. december 29. 08:34, utolsó frissítés: 09:32

Nem végezte el a hírszerzési akadémiát, nem is mesterizett ott, csak egy másfél hónapos képzésen vett részt az intézménynél a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét felügyelő parlamenti bizottság tagjaként - nyilatkozta egy televíziós műsorban Sorin Grindeanu, a PSD miniszterelnök-jelöltje.

"Másfél hónapos nemzetbiztonsági tanfolyamról volt szó, amelyen a PNL és a PD képviselői is ugyanúgy részt vettek. Mind a képviselőház, mind a bizottság vezetősége úgy ítélte meg akkor, hogy hasznos lenne elvégezni egy ilyen képzést, lévén, hogy járatlanok voltunk ezen a területen" - mondta Grindeanu az Antena 3 televízió szerda esti műsorában.

A kormányfőjelölt hangsúlyozta, nem beépített tiszt, sosem volt "különleges kapcsolata" a hírszerző szolgálatokkal, és nem szolgáltat támadási felületet.

"Nincs rajtam támadási felület. Ha lenne, már a gyűlésen szóltam volna a kollégáimnak, és nem vállaltam volna ezt a hatalmas felelősséget. Mert én a mi, azaz a PSD és az ALDE vállára nehezedő óriási felelősségként kezelem ezt a megbízást, hogy úgy tudjuk kormányozni az országot, ahogy azt programunkban vállaltuk. Az emberek megszavazták ezt a kormányprogramot, és nekünk nagyon kell ragaszkodnunk a betartásához. Ezzel a felelősséggel nem lehet játszani, ezért elismétlem, amit már mondtam: szó sincs semmi ilyesmiről" - tette hozzá Grindeanu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS