2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

40 járatot törölt hétfő reggel a CFR

2017. január 09. 11:05, utolsó frissítés: 11:05

Hétfőn reggel negyven járatát törölte a vasúttársaság. A CFR a Facebookon közölte, hogy a naponta közlekedő 1300 szerelvényből 40 járatát törölte reggel 7-kor. Az intézkedés meghozatalakor az utasok biztonságát és a nagyvárosok közti járatok lehetővé tételét vették figyelembe - írják a vasúttársaság képviselői. "Ahogy az elmúlt napokban is történt, ma is szükség esetén megszervezzük, hogy az utasok meleg teát, kávét, szendvicseket kapjanak, a terep adta lehetőségekhez mérten" - ígérik a CFR dolgozói.

A közlemény szerint a vonatok közlekedése a szélsőségesen hideg időjáráshoz alkalmazkodva történik négy vasúti csomópont - Bukarest, Craiova, Galac és Konstanca - körzetében.

Ez azt jelenti, hogy egyes járatok késéssel érkeznek végcélba, mert bizonyos szakaszokon a mozdonyt Diesel mozdonyra kell cserélni. A vasútvonalakat folyamatosan takarítják, ez a haladási sebesség csökkenését vonhatja maga után. Az utasokat arra kérik, hogy indulás előtt telefonon érdeklődjenek a legközelebbi vasútállomásnál, hogy az aktuális helyzetről nyerjenek tájékoztatást.

A www.cfr.ro honlapon, a CAMERE WEB menüpontnál percről percre történő frissítés alapján lehet tájékozódni a vonatok indulásáról és érkezéséről.

Akik már vonaton ülnek, azok laptopról vagy okostelefonról a www.cfr.ro honlapon a Trenul meu menüpontnál írhatják be a szerelvény sorszámát, majd az 'Informaţii tren'-re kattintva tájékozódhatnak a lehetséges késésről, a legközelebbi állomásról, az itt várható állomásozás időtartamáról és a célba érkezés várható időpontjáról. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS