2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem lesz tanítás kedden Brassó megyében a narancssárga fagyriadó miatt

2017. január 09. 14:28, utolsó frissítés: 14:28

Narancssárga fagyriadó van érvényben, így kedden felfüggesztik a tanítást minden Brassó megyei iskolában - nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek Ariana Bucur főtanfelügyelő.

"Úgy döntöttünk, hogy kedden, január 10-én felfüggesztjük az oktatást, mivel narancssárga riasztást adtak ki fagyra. Brassó megyében rég nem volt hasonló helyzet, de ilyen körülmények között indokolt a tanítás felfüggesztése. Az óvodásoktól kezdve a gimnáziumi diákokig mindenki otthon marad" - magyarázta a főtanfelügyelő.

Hétfőn Brassó megyében néhány településen akadozott az oktatás a fűtőberendezések meghibásodása vagy alacsony teljesítménye miatt. Volt olyan község is, ahova nem ért el az iskolabusz, mert elakadt a nagy hóban - jelezte Ariana Bucur.

A Brassó megyei oktatásért felelős szakember elmondta, hogy a vakációban mindenhol fűtötték az oktatási intézményeket, hiszen a kisegítő személyzet ebben az időszakban is dolgozott. Kedden az oktatás felfüggesztése egyetlen iskolában okozhat gondot, a brassói Johannes Honterus német tannyelvű gimnáziumban ugyanis európai szintű német nyelvvizsgát kell letennie körülbelül 100 diáknak. A vizsgáztató bizottságot már 2016 októberében kinevezték, a megmérettetés időpontján már nem módosíthatnak - mondta el Bucur.

A Transilvania egyetemen kedden sem szünetel a tanítás. A kurzusokat az órarend szerint tartják meg - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény sajtóirodája. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS