2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brassó megyében szerdán sem lesz tanítás

2017. január 10. 14:50, utolsó frissítés: 14:50

Szerdán is zárva lesznek az óvodák és iskolák Brassó megyében - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Ciprian Băncilă prefektus és Ariana Bucur főtanfelügyelő.

"A sürgősségi esetek kezelésére létesített megyei bizottság keddi ülésén hoztuk meg a döntést, tekintve, hogy Brassóban kedden mínusz 28 Celsius-fokot mértek. A tanítás felfüggesztése nehéz ügy, mert vannak szülők, akik örülnek ennek, és vannak olyanok is, akik nem. Mi a Brassó megyei problémákra koncentrálva hoztuk meg a döntést, nem befolyásolt minket más megyék helyzete" - nyilatkozta Ariana Bucur.

Az idézett forrás szerint Ágostonfalva, Szászmagyarós és Vledény községekben három gimnáziumban csütörtökön és pénteken sem lesz oktatás, a fűtési rendszerek meghibásodása miatt.

A két nap tananyagát utólag kell bepótolniuk a gyerekeknek, az iskolák és a főtanfelügyelőség által jóváhagyott program szerint.

A prefektus elmondta, nemcsak a fagyos időjárás miatt függesztették fel a szerdai napon is a tanítást. Az elmúlt napokban a tömegközlekedés is nehézkes volt a megye területén.

"Nem játszhatunk a gyerekek egészségével, és mindenki úgy látta jobbnak, hogy még egy napot maradjanak otthon" - magyarázta Ciprian Băncilă. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS