2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Könyvgyűjtést szerveznek a leégett kommandói iskola számára

2017. január 10. 17:42, utolsó frissítés: 17:42

Könyvgyűjtési akciót kezdeményezett a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház vezetősége, miután a kommandói iskola épülete kigyulladt és az iskola könyvtára megsemmisült.

A színház Facebook-oldalán megjelent értesítésben az intézmény igazgatója hívja fel a figyelmet arra, hogy a lángok martalékává vált az iskola könyvtára és informatikai laboratóriuma.

"Ha szeretnének könyvet adományozni az iskola könyvtára számára, behozhatják a színházba és mi eljuttatjuk Kommandóra. A könyveket a színház előterében a kihelyezett ruhaállvány mellett levő dobozba tehetik be" - áll a felhívásban.

A színháznak idén ez a második közösségi kampánya. Az elsőt hétfőn indították útjára, és vastag ruhákat gyűjtenek a hajléktalan, valamint rászoruló személyek számára.

Az eddig összegyűlt ruhákat a színház bejáratánál egy állványra helyezték ki, ahonnan bárki elveheti ezeket, ugyanakkor az önkéntesek is osztottak már szét ruházati cikkeket a hajléktalanok számára.

Anna Maria Popa színházigazgató szerint nagy sikernek örvend a kezdeményezés, meglepően sokan adományoztak ruhát, ami azt bizonyítja, hogy nem közömbösek az emberek. Az igazgató azt szeretné, ha más intézmények is bekapcsolódnának a hajléktalan személyek megsegítésébe. (agerpress)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS