2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: Cioloş nekem ne válaszoljon a Facebookon, válaszoljon a vizsgálóbizottság kérdéseire

2017. január 11. 09:06, utolsó frissítés: 09:06

Nem befolyásolja a PSD és az ALDE közös kormányprogramjának maradéktalan gyakorlatba ültetését a szakértői kormány által a költségvetésben hagyott "lyuk", egyetlen beígért intézkedésről sem mondanak le emiatt - hangsúlyozta kedden Liviu Dragnea.

"Ami elégedetlenséget és csodálkozást váltott ki belőlem, az Cioloş bejegyzése volt. Nem tudom eldönteni, hogy felületességgel vagy rosszhiszeműséggel állunk szemben. (...) Nekem nem kell sem a Facebookon, sem a televízióban válaszolnia. Válaszoljon majd a vizsgálóbizottság kérdéseire. Meg kell tudnia az országnak, miért van 10 milliárd lejjel kevesebb pénz" - fogalmazott a PSD elnöke az Antena3 televízió kedd esti műsorában.

Dragnea a műsor keretében papírra vetette az elmúlt évi költségvetés és a kiigazítások adatait, amelyekből - szerinte - az derül ki, hogy 10 milliárd lejjel csökkentek a bevételek, és hogy "gyakorlatilag" 14 milliárd lej hiányzik a költségvetésből.

"Én nem vagyok bűvész, én mérnök vagyok, aki számokkal dolgozott és dolgozik jelenleg is. (...) A számok márpedig nem hazudnak" - hangsúlyozta Dragnea, aki szerint a szakértői kormány által az ország büdzséjében hagyott "lyuk" azt bizonyítja, hogy a Dacian Cioloş vezette kabinet elveszítette az ellenőrzést az adócsalás felett, illetve hogy állami intézmények nem végezték megfelelően a dolgukat.

A volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésben azt üzente hétfőn Dragneának, hogy az ország költségvetése nem "feneketlen zsák", és nem lehet "betyár módjára" kezelni. Hozzátette, a PSD elnökét valószínűleg szembesítették a román gazdaság számadataival, és most tudatosodott benne, hogy nincs költségvetési fedezete a választási kampányban tett ígéreteinek.

"Minden, minimális gazdasági ismerettel rendelkező ember tudja, hogy egy ilyen 'lyuk' vagy kevesebb bevételt, vagy az előrejelzettnél nagyobb költségeket feltételez. Mindkét esetben tetten érhető lenne a költségvetési deficitben, de ilyesmiről nincs szó. Ez a 'lyuk' NEM létezik" - írja a volt kormányfő, hozzátéve, hogy 2016-ban az állam bevétele nagyobb volt, mint 2015-ben, az év végi deficit pedig kisebb volt annál az értéknél, amelyet a parlament a múlt évi költségvetés tárgyalásakor elfogadott. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS