2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lerövidített órákat tartanak a marosvásárhelyi Unirea főgimnáziumban, mert három termet nem tudnak rendesen kifűteni

2017. január 11. 13:46, utolsó frissítés: 13:46

40 perces órákat tartottak az elmúlt két napban a marosvásárhelyi Unirea Főgimnáziumban, mivel három tanteremben nincs megfelelő fűtés - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Aurora Manuela Stănescu igazgató.

Három tanteremben 90 évesnél is régebbiek a csempekályhák, és a nagy hidegben nem tudták megfelelően kifűteni a helyiségeket, ezért döntöttek úgy, hogy január 10-én és 11-én rövidebb órákat tartanak. A három teremben tanuló diákokat áthelyezték más termekbe, hogy megfelelő körülmények között tarthassák meg az órákat - nyilatkozta az igazgató, hozzátéve, hogy szerdán az időjárás függvényében eldöntik, visszaállnak-e csütörtöktől a rendes kerékvágásba.

Az intézmény vezetője azt is elmondta, a csempekályhák égőit kicserélték, a nyílászárókra új tömítést helyeztek. A főgimnázium igazgatója szerint az épületet szigetelni kellene, ezt azonban csak az épület tulajdonosa, a római katolikus egyház teheti meg. A három tanteremben 18-20 Celsius-fokos hőmérséklet volt, míg a többi osztályteremben 20 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet tudtak biztosítani a tanulók számára - mondta még az igazgató. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS