2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

16 román állampolgár rekedt egy törökországi városban

2017. január 11. 15:07, utolsó frissítés: 15:07

16 román állampolgár rekedt a törökországi Gaziantepben, miután a kedvezőtlen időjárás miatt törölték repülőjárataikat - tájékoztat a Külügyminisztérium.

A nagykövetség segítségét kérő egyik román állampolgár szerint 16-an vannak ebben a helyzetben Gaziantepben - írja közleményében a külügyi tárca.

Az idézett forrás szerint Románia ankarai nagykövetsége folyamatosan tájékozódik a Gaziantepben rekedt személyek helyzetéről, és konzuli segítséget is biztosítanak számukra, amennyiben igényt tartanak rá.

A külügyminisztérium közleménye szerint a 0090 532.318.1726-os vagy a 0090 312.44.77.940-es telefonszámon kérhetnek segítséget az ankarai nagykövetségtől a Törökországban rekedt turisták.

A minisztérium arra kéri a külföldi útra készülőket, indulás előtt tájékozódjanak az időjárási viszonyokról és egyéb érvényben levő korlátozásokról.

Gaziantepben egyébként kedden lövöldözés tört ki a rendőrkapitányság előtt, egy állítólag öngyilkos merényletre készülő támadó rálőtt a rendőrökre az épület bejáratánál, mire ők viszonozták a tüzet. A támadót megölték. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS