2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leváltják a közúti infrastruktúrát kezelő vállalat vezérigazgatóját

2017. január 11. 16:40, utolsó frissítés: 18:09

Leváltják tisztségéből a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) vezérigazgatóját, Cătălin Homort - döntött a vállalat igazgatótanácsa.

A Szállításügyi Minisztérium szerdai közleménye szerint január 10-ei gyűlésén a CNAIR részvényesei kérésére összegyűlt igazgatótanács megállapította, hogy Cătălin Homor nem látta el megfelelően a vállalat igazgatását, ezért visszahívják tisztségéből.

A közlemény szerint Răzvan Cuc szállításügyi miniszter kiküldte a tárca ellenőrző testületét, hogy vizsgálja meg a hóeltakarításhoz szükséges eszközök és nyersanyagok készletét, a karbantartó magáncégekkel kötött szerződéseket, valamint a csúszásgátláshoz használt homok használatának módját.

Sorin Grindeanu kormányfő szombaton kérte a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság vezetőjének leváltását a közlekedési minisztertől.

Szombati sajtónyilatkozatában a miniszterelnök azt mondta, felkérte Răzvan Cuc szállításügyi minisztert, küldje ki a tárca ellenőrző testületét a közúti infrastruktúrát kezelő országos társasághoz, ugyanakkor hozza meg a törvényes intézkedéseket a CNAIR igazgatója, Cătălin Homor menesztése érdekében.

A kormányfő szerint a vállalat rosszul irányította az elmúlt időszakban a hóeltakarítási és útkarbantartási munkálatokat. A miniszterelnök szombaton megengedhetetlennek nevezte, hogy 14 órával a másodfokú riasztás visszavonása után 28 országút még mindig le volt zárva, és két autópálya járhatatlan volt.

Sorin Grindeanu hozzátette, más rendellenességeket is észleltek. Példaként azt említette, hogy a csúszásgátló anyagként használt sóból túl sok van raktáron, homokból viszont nem elégséges a készlet. "Igen furcsának" nevezte ezt a miniszterelnök, és többek között ennek a helyzetnek a tisztázását várja el a szaktárca ellenőrző testületétől - tette hozzá. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS