2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A tanügyminiszter lemondását követeli Raluca Turcan

2017. január 12. 15:55, utolsó frissítés: 15:55

Raluca Turcan, a PNL ügyvivő elnöke Pavel Năstase tanügyminiszter lemondását követeli, mert - Turcan szerint - a miniszter tudatosan hazudott és megszegte a törvényt.

"A miniszter tudatosan hazudott az iskolaigazgatók helyzetével kapcsolatban, amelyeket versenyvizsga nélkül szeretne kinevezni és törvénysértést követett el akkor, amikor visszadátumozta az erre vonatkozó miniszteri rendeletet. Ma bebizonyosodott, hogy a megyei tanfelügyelőségeknek megküldött körlevél mögött semmiféle miniszteri rendelet nem állt, mert ez egyszerűen nem létezett a levelek kiküldésének pillanatában. A rendeletet utólag adták ki azzal a céllal, hogy fedezzék azt a törvénytelenséget, amit a PNL már korábban jelzett" - írja Facebook-bejegyzésében Raluca Turcan.

A PNL ügyvivője szerint "a miniszter hazudott a 2017/3044-es rendeletet illetően".

"A miniszter január 9-én, hétfőn publikálta a rendeletet és nem január 6-án, pénteken, ahogyan azt korábban állította. Ez büntetőjogi felelősséget von maga után, mert a miniszter megszegte a törvényt azért, hogy ezzel eltussoljon egy másik törvénytelenséget - emiatt azonnal le kell mondania" - véli Raluca Turcan. (agepres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS