2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta szerint az ő és a Dragnea bűnügyi dossziéját is az államelnöki hivatalban állították össze

2017. január 12. 21:17, utolsó frissítés: 21:17

Victor Ponta volt miniszterelnök azt állítja, hogy Liviu Dragneának igaza van, amikor azt mondja, hogy a bűnügyi dossziéját Traian Băsescu korábbi államfő hivatalában állították össze.

"Liviu Dragnea igazat beszél. Pontosan így történt velem is: az én bűnügyi dossziémat (a 2006-2007-es aktivitásomért) szintén az elnöki hivatalban állították össze - az egyetlen különbség az, hogy nem Băsescu, hanem Johannis volt az elnök, minden egyéb azonos. Mikor? Közvetlenül azután, hogy Gheorghe Maior lemondott a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) vezetői posztjáról. Amikor Iohannis, vagy Băsescu az 'igazságszolgáltatás függetlenségéről', vagy 'korrupcióellenes harcról' beszélnek, akkor ezt értik alatta - nincs gondjuk a törvények tiszteletben tartására" - írja csütörtöki Facebook-bejegyzésében Victor Ponta.Hozzáteszi: ebben a két esetben "nem Coldea tábornok volt a Băsescu/Johannis irodájában". "Lehet, hogy Coldea adta ki a parancsot (ezt nem tudom), de más hajtotta végre (ezt tudom)" - írja a volt miniszterelnök.

Eduard Hellvig, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) vezetője csütörtökön elrendelte egy különleges bizottság létrehozását, amely kivizsgálja a Florian Coldea tábornokról a sajtóban megjelent információkat. A tábornokot a vizsgálat lezárásáig rendelkezési állományba helyezték. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS