2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szilágy megyében több mint 500 vízvezeték és vízmérő fagyott el

2017. január 13. 13:24, utolsó frissítés: 13:24

Több mint 500 vízvezeték és vízmérő fagyott el Szilágy megyei magánházaknál és intézményeknél. A rendkívül hideg időjárás miatt a víz sok helyen befagyott a vezetékekbe, így használhatatlanná vált a vízhálózat a házakban. Rekordszámú bejelentés érkezett a Szamos-Tisza vízszolgáltató vállalathoz - nyilatkozta Marcel Zaharie, a vállalat igazgatója.

"Január 7-étől kezdtek érkezni a bejelentések az elfagyott csatlakozások, vízvezetékek és vízórák miatt. A mai napig 523-an jeleztek meghibásodást, több mint 400 esetet már megoldottunk. Zilahon öt csapat dolgozik folyamatosan, további öt csapat pedig az egész megyében dolgozik a problémák elhárításán. Meleg vizet, gázégőket használunk, néha pedig le kell ásnunk és kicserélnünk a befagyott csöveket bizonyos szakaszokon. 24 éve dolgozom a vállalatnál, de ilyen azóta soha nem történt" - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az igazgató.

Zilahon érkezett a legtöbb bejelentés, 185 esetből 114-et már megoldottak.

A berendezésekben olyankor fagy meg a víz, amikor nem a megfelelő mélységben helyezték el a vezetékeket, vagy nincs megfelelően leszigetelve a vízakna - magyarázta Zaharie.

Az igazgató elmondta, hogy a sok bejelentés miatt a vállalat alkalmazottai folyamatosan dolgoztak a hidegben, két munkást tüdőgyulladás miatt kórházba utaltak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS