2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem szerepel a beiskolázási tervben a vásárhelyi katolikus líceum

2017. január 13. 19:53, utolsó frissítés: 20:01

Az RMDSZ tanácsosai bejelentették pénteken a marosvásárhelyi tanács rendkívüli ülésén, hogy nem szavazzák meg a a beiskolázási tervet, mert abból hiányzik a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum, amely létrehozásának körülményeit az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vizsgálja.

"Az RMDSZ nem szavazza meg a beiskolázási tervet, mert abból hiányzik a teológiai líceum. Szeretnénk tudni, hogy miért nem terjesztették elő a beiskolázási tervet és reméljük, hogy ez az egész nem egy másik játék része. Arra kérjük a polgármestert, hogy világosan foglaljon állást az ügyben, mert egy hatalmas szakadékot észlelünk a kijelentései és cselekedetei között. Kiderült, hogy nem csak az Unirea líceum szülői bizottsága, hanem a polgármesteri hivatal is megtámadta a bíróságon azt a döntést, amelynek hála, a Bolyai Farkas Líceum katolikus osztályait átvette a Római Katolikus Teológiai Líceum. Ehhez képes a helyi tanács legutolsó ülésén a polgármester személyesen biztosította a Római Katolikus Teológiai Líceum szülői közösségét arról, hogy nincs amitől tartaniuk és számíthatnak a segítségére. Éppen ezért tiszta, következetes tetteket várunk a város vezetőitől" - mutat rá egy, az RMDSZ tanácsosok által előterjesztett dokumentum.

Az ülésen néhány szülő "ne játszatok gyerekeink jövőjével" feliratú pólókban vett részt. Claudiu Maior, a marosvásárhelyi polgármester tanácsosa arról biztosította a szülőket, hogy a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum helyzetét jövő héten megtárgyalják egy olyan tanácskozáson, amelyre meghívják a tanfelügyelőség képviselőit is.

"Mindenkit biztosíthatok, hogy a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak nem áll érdekében indokolatlan feszültségek gerjesztése. Dolgozunk azon, hogy mindenki számára elfogadható megoldást találjunk" - nyilatkozta Claudiu Maior.

A II. Rákóczy Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum létrehozásával kapcsolatban az Országos Korrupcióellenes Ügyészség hatósági felügyelet alá helyezte és bűnvádi eljárást indított Ştefan Someşan Maros megyei főtanfelügyelő ellen, kétrendbeli hivatali visszaélés és funkció bitorlása gyanújával.

Ugyanabban az ügyben hatósági ellenőrzés alá vonták és bűnvádi eljárást indítottak Tamási Zsolt-József, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium igazgatója ellen hivatali visszaélés gyanújával.

Az ügyben további tíz gyanúsított van, többségük a Maros megyei tanfelügyelőség alkalmazottja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS