2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csak ezen a hétvégén kilenc embert mentettek meg a hegyimentők

2017. január 15. 12:22, utolsó frissítés: 12:22

12 órás akció során mentették meg azt a hét személyt, akik szombaton este eltévedtek a Ştevia-csúcs környékén, Prahova megyében.

A csoport a 112-es hívószámon kért segítséget. A hegyimentőkből és hegyi csendőrökből álló csapat utánuk indult, de csak vasárnap reggel találták meg őket.

A mentőakció vasárnap délben érhet véget, amikorra a csoportot, amelyben nincsenek sérültek, Azugára vezetik.

Szombat éjjel a Hunyad megyei hegyimentők és hegyi csendőrök is remekeltek, ők egy 17 és 28 éves testvérpárt mentettek ki, akik a 2.074 méter magas Kis-Páring csúcsra mentek hódeszkázni.

A fiatalok nem a besízett pályán indultak lefele és bár kereszteztek megjelölt utat, eltévedtek.

Az eltévedt személyek a hegyimentők országos segélyhívószámán, a 0SALVAMONT-on kértek segítséget.

A hegyimentőkből és -csendőrökből álló csapat felért a csúcsig, de a hóviharban, a rossz látási viszonyok között nem találta meg a sízők nyomait sem. Ereszkedés közben, egy védettebb részen, a csoport megtalálta a fiúk nyomait - tájékoztatta vasárnap az Agerpres hírügynökséget a Hunyad Megyei Csendőr-felügyelőség.

A testvérpárt este tízkor a Jieţ folyó völgyében találták meg. A csendőrség közleménye szerint ázottak voltak, fáradtak és fáztak.

A fiúkat a hegy lábánál egy SMURD egység vette át, megvizsgálták őket. A kimentett személyek elutasították a kórházi beutalást. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS