2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elutasították a képviselőház szakbizottságai a magas rangú tisztségviselők béremelését

2017. január 16. 18:00, utolsó frissítés: 18:00

Elutasította hétfőn a képviselőház költségvetési, illetve munkaügyi bizottsága a magas rangú tisztségviselők bérének emeléséről szóló, 2015/14-es sürgősségi rendeletet.

Ennek elutasítását 23 szakbizottsági tag támogatta, 12-en ellenezték.

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter a bizottsági ülésen hangsúlyozta: a kormány is a béremelésekről szóló rendelet elutasítását támogatja.

"Nem tartjuk helyénvalónak, hogy a magas rangú tisztségviselők bérét korábban emeljék, mint a többi közalkalmazottét. Dolgozunk az egységes bértörvényen, amely minden fizetést szabályoz majd" - mondta Lia Olguţa Vasilescu.

Az elutasított sürgősségi rendelet 48 közméltóság, köztük az államfő, a miniszterelnök, a házelnökök, a miniszterek, a Nép Ügyvédje, a Román Hírszerző Szolgálat, a Külügyi Hírszerző Szolgálat és az őrző-védő szolgálat (SPP) igazgatója bérének emelését írja elő.

A két bizottság ugyanakkor egy módosító javaslatot is elfogadott, amelynek értelmében az érintett közméltóságok a rendelet kibocsátása előtti, azaz a 2015 júliusában jegyzett bérüket kapnák, amelyet 10 százalékkal kiegészítenének, a közszférában 2016-ban alkalmazott 10 százalékos béremelés alapján.

A 2015/14-es kormányrendelet elutasításáról szóló tervezetet döntő házként tárgyalja a képviselőház. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS