2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elnöki hivatal: a washingtoni nagykövet képviseli Romániát Trump beiktatásán

2017. január 16. 18:59, utolsó frissítés: 18:59

Hivatalosan egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének beiktatási ceremóniájára - közölte hétfőn az Államelnöki Hivatal, megjegyezve, hogy Donald Trump beiktatásán, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a washingtoni román nagykövet képviseli az országot.

"Az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatának megfelelően az új elnök beiktatásán a Washingtonban akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői az államfők és kormányaik egyedüli képviselői. Ennek a szokásjognak megfelelően egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg hivatalosan erre az alkalomra, állam- vagy kormányfőket még kevésbé. (...) A Donald Trump beiktatási ceremóniájával kapcsolatban ezt az eljárást kifejezetten megerősítették" - írja közleményében az elnöki hivatal.

A közlemény hozzáteszi: azon intézmények vagy pártok küldöttségei, amelyek részt vesznek a beiktatáson, nem a román állam hivatalos képviselői.

Romániát, a gyakorlatnak megfelelően, az ország washingtoni nagykövete képviseli - szögezi le közleményében az elnöki hivatal. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS