2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Adrian Ţuţuianu lett a SRI-t ellenőrző bizottság elnöke, Verestóy a titkár

2017. január 16. 19:01, utolsó frissítés: 19:24

UPDATE: Együttes ülésén döntött kedden a képviselőház és a szenátus plénuma a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság összetételéről.

A testület elnökévé a Szociáldemokrata Párt által jelölt Adrian Ţuţuianu szenátort választották 366 támogató és 2 ellenszavazattal. A bizottság alelnöke a Liberálisok és Demokraták Szövetsége által javasolt Marian Gheorghe Cupşa képviselő lett, a testület titkári tisztségét pedig az RMDSZ által jelölt Verestóy Attila szenátor töltheti be.

A SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság további tagjai: Doina Federovici, Radu Băbuş, Gabriel Nasra (mindhárman a PSD részéről) Cezar Preda és Ioan Cristian Chirteş (mindketten a Nemzeti Liberális Párt képviseletében), valamint Manuel Costescu (USR)

Eredeti hír:


Adrian Ţuţuianu szenátort javasolta a Szociáldemokrata Párt (PSD) a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző bizottság elnöki tisztségébe.

A testület tagjává jelölte továbbá az alakulat Doina Federovici szenátort, valamint Radu Băbuş és Gabriel Nasra képviselőket.

A Nemzeti Liberális Párt Cezar Preda képviselőt és Ioan Cristian Chirteş szenátort, a Mentsétek meg Romániát Szövetség Manuel Costescu képviselőt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége pedig Marian Gheorghe Cupşa képviselőt jelölte bizottsági taggá, utóbbit a testület alelnöki tisztségére is javasolták. Az RMDSZ Verestóy Attilát javasolta a bizottság tagjává, és a titkári tisztségre is jelölte.

A SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság összetételéről titkos szavazással dönt hétfőn a két ház plénuma. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS