2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbocsájtottak a sepsiszentgyörgyi jégsárkány megrongálóinak

2017. január 17. 11:00, utolsó frissítés: 11:00

Megbocsájtott a sepsiszentgyörgyi önkormányzat azoknak a gyerekeknek, akik megrongálták a város központjában álló jégszobrot, mert beismerték tettüket, és elnézést kértek a város lakosságától.

A polgármesteri hivatal honlapján közzétett tájékoztatás szerint a 2017-es feliratból a 7-es számot megrongált kiskorúak szüleikkel együtt jelentkeztek az önkormányzatnál, majd személyesen találkoztak a polgármesterrel, és bocsánatot kértek tettükért. "Természetesen a szándékos rombolás továbbra sem elfogadott cselekedet senki részéről, viszont kiskorúakról lévén szó, az önkormányzat nem kívánt ellenük rendőrségi eljárást indítani" - írja Sepsiszentgyörgy önkormányzatának weboldalán.

A hivatal a következő pontosítást is közzétette: "január 10-én a jégszobor előtti évszámból a 7-es számot rongálta meg a térkamera felvételein látszó 4 diák közül az egyik. A jégszám többi számjegye az időnként felmelegedő idő és a körülötte zajló fényképezések és játszadozások miatt esett le. Január 13-án az önkormányzat munkatársai összegyűjtötték és elszállították a teljes évszám jégtömbjét."

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint az idő enyhülésével a jégszobor olvadni kezdett, ezért az önkormányzat a hét folyamán eltávolítja azt.

A két és fél méter magas jégsárkányt Sepsiszentgyörgy önkormányzata állíttatta az óév búcsúztatása alkalmából.

A sárkányt ábrázoló jégszobrot 12 jégtömbből készítette el egy konstancai szobrász, és Sepsiszentgyörgy főterén állították fel. A közönség élőben nézhette végig, ahogy a szobrász a jégtömbökből kifaragta a 2017 feliratot. (hírszerk., agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS