2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kövesi szerint nincs oka lemondani a DNA éléről

2017. január 17. 15:41, utolsó frissítés: 16:07

Laura Codruța Kövesi, a DNA vezetője a News.ro portálnak adott interjújában azt állítja, hogy csupán a különböző állami intézmények által szervezett eseményekről ismeri Sebastian Ghițăt, és soha nem folytatott vele magánbeszélgetést, Ghiță ellene felhozott vádjai pedig valótlanok, így nincs amiért lemondania tisztségéről.

"Soha nem beszéltem telefonon Sebastian Ghiță-vel, nem küldtem neki e-mailt, és kizárólag olyan eseményeken vettem részt, amelyeket intézményvezetők, illetve közintézmépnyek szerveztek" - jelenti ki Kövesi az interjúban.

Arra a felvetésre, miszerint Ghiță azt ígérte, hogy olyan felvételeket fog bemutatni, amelyeken Kövesi privát rendezvényeken vesz részt, a DNA vezetője úgy reagált, hogy "hamis vagy utólag szerkesztett képek bármikor megjelenhetnek, ilyenre eddig is volt példa".

Kövesi szerint nyilvánvaló, hogy a szökésben levő Ghiță manipulálja a közvéleményt annak érdekében, hogy elfelejtsék, korábban hány büntetőeljárást indítottak ellene, és milyen jelentős mértékben károsította az államot.

Sebastian Ghiță egy, a România TV-ben megjelent felvételen azt állítja, hogy baráti kapcsolatot ápol Laura Codruța Kövesivel, egy másik felvételen pedig azt mondja, hogy a DNA azt akarta elérni, hogy Liviu Dragneából ne lehessen miniszterelnök, és a cél érdekében a zsarolástól sem riadtak vissza. Ghiță szerint a vádhatóság egyik ügyésze megzsarolta, azt mondta neki, hogy amennyiben nem tesz feljelentést Dragnea ellen, akkor meghurcolják családját és barátait.

Ghita a videókban azt is állítja, hogy Florian Coldea, a SRI igazgatóhelyettese és Kövesi egy külföldi szövetséges titkosszolgálat ügynökeiként, politikai megrendelésre, befolyásukkal visszaélve döntenek arról, hogy ki ellen induljon bűnvádi eljárás Romániában.(mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS