2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az államfő megfontoltságra szólítja fel a parlamenti többséget a kegyelemmel kapcsolatos törvények tikintetében

2017. január 18. 10:10, utolsó frissítés: 10:10

Az új parlamenti többségnek megfontoltságról kell tanúbizonyságot tennie az állambiztonsággal és az igazságszolgáltatással kapcsolatos törvények tekintetében - hangoztatta kedden Klaus Johannis államfő.

"Az új parlamenti többségnek megfontoltságról kell tanúbizonyságot tennie az állambiztonsággal, és mostanában sokat emlegetett amnesztiával és közkegyelemmel kapcsolatos törvények tekintetében. Bizonyításra vár, hogy elég megfontolt-e az új parlamenti többség, vagy még kell dolgoznia ezen. Megfontoltságának mértéke az lesz, ahogyan a nemzetbiztonsággal, beleértve a titkosszolgálatokat is, és az igazságszolgáltatással, főleg az amnesztiával és a közkegyelemmel kapcsolatos törvényeket kezeli" - nyilatkozta Johannis a Cotroceni-palotában.

Az államfő megjegyezte, hogy az új többség egyelőre semmit sem tett ezekben az ügyekben.

"Nem tudjuk, hogy milyen többségünk lesz. Egyelőre az új többség nem csinált semmit. Kierőszakolt néhány bizottsági elnöki funkciót, és megszavazott néhány populista kampányígéretet. De ez könnyű volt. Olyan többségünk lesz, amely minden akaratát átviszi, amely megpróbálja kifehéríteni a vádlottak ügyeit? Vagy egy megfontolt többségünk lesz, amely megérti, hogy Románia csak egy van, amely az elnök mellé áll, hogy együtt garantáljuk a nemzetbiztonságot, a jogállamiságot, hogy együtt bizonyítsuk be, hogy Románia egy biztonságos hely állampolgárai számára, és hogy a román egy erős nemzet a többiek között?! Én a második változatot szeretném, egy megfontolt többséget. Várom őket" - mondta Johannis.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS