2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tanügyi államtitkár: a következő két évben nem lehet megváltoztatni a gimnáziumi felvételi menetét

2017. január 18. 10:53, utolsó frissítés: 11:07

A felső tagozatra történő felvételi nem változtatható meg egyik napról a másikra, ezért sem ebben, sem a következő tanévben nem fog erre sor kerülni, jelentette ki az Agepres hírügynökségnek Liviu Pop középiskolai oktatásért felelős államtitkár.

"A gimnáziumba történő felvételit nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni. A módszertan azt írja elő, hogy legalább két évvel előre meg kell szabni a felvételi menetét. Beszélni lehet róla, de a közeljövőben egészen biztosan nem változtatható meg a gimnáziumi felvételi módszertana, a 2017-2018-as tanévre legalábbis biztosan nem. Nem lenne normális, ha most javasolnánk a gimnáziumi felvételi módosítását" - jelentette ki a középiskolai oktatásért felelős államtitkár.

A differenciált érettségi bevezetéséről Liviu Pop azt mondta: két törvénytervezet van a parlament asztalán erre vonatkozóan. Ezt azon diákok nagy száma (körülbelül 700 000) indokolja, akik elvégezték ugyan a 12. osztályt, de nem sikerült leérettségizniük. A tanügyi törvény módosításakor a szenátus a döntő ház, ez fog dönteni arról, bevezetik-e a differenciált érettségit, tette hozzá az államtitkár. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS