2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Regionális víz- és szennyvízszolgáltató létrehozásáról egyeztettek Udvarhelyszék polgármesterei

2017. január 18. 11:15, utolsó frissítés: 11:15

A székelyudvarhelyi városháza tanácstermében egy regionális víz- és szennyvízszolgáltató létrehozásáról egyeztettek Udvarhelyszék polgármesterei Gálfi Árpád polgármesterrel, Orbán Árpád alpolgármesterrel, valamint Bíró Barna Botond megyei alelnökkel 2017. január 17-én, kedden.

A találkozón részt vettek a városháza szakosztályainak képviselői, valamint a Székelyudvarhelyen szolgáltató, debreceni Aqua Nova képviselői. A székelyudvarhelyi találkozóról a pénteken, Küküllőkeményfalván tartott széki soros megbeszélésen döntöttek az elöljárók, többek között arról is, hogy az udvarhelyszéki kis településeken levő, a Kisvíz programban épített, de nehezen karbantartható víz- és csatornahálózatok javítását, felügyeletét egy, a megyei önkormányzat által létrehozandó szakcégre bízzák, így egy kézbe kerül a szolgáltatás.

Ugyancsak pénteken tárgyalták tovább – immár második alkalommal a decemberi találkozót követően – a térségi vízszolgáltató létrehozását is, amely azoknak a településeknek a víz- és szennyvízhálózatát működtetné, amelyek nem tartoznak a HARVÍZ szolgáltatóhoz.

A keddi találkozón a polgármesterek már a létrehozandó fejlesztési társulás működési elveit körvonalazták, melynek jogi kereteit a megyei tanács jogászai dolgoznák ki, Bíró Barna Botond felvállalása szerint.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának közleménye szerint a fejlesztési társulás létrehozását célul tűző találkozósorozat annak a stratégiának a része, melyet Gálfi Árpád polgármester előszöt Tusványoson vetett fel tavaly, és amelynek célja a politikai hovatartozástól, pártszínezettől független együttgondolkodás. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS