2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Turcan: Dragnea és Grindeanu amerikai útja arculatfényezés közpénzen

2017. január 18. 14:32, utolsó frissítés: 14:32

Liviu Dragnea és Sorin Grindeanu részvétele Donald Trump washingtoni elnöki beiktatásán nem más, mint arculatfényezés - nyilatkozta szerdán Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke, követelve, hogy tegyék közzé az utazás költségeit.

"A Szociáldemokrata Párt képviselői nem Románia érdekében utaznak az Egyesült Államokba, hanem hogy előnyt szerezzenek a belföldi politikai rivalizálásban. Liviu Dragnea és Sorin Grindeanu részvétele Donald Trump washingtoni elnöki beiktatásán nem más, mint arculatfényezés, ami pénzbe kerül" - jelentette ki egy sajtóértekezleten Turcan.

Hozzátette: az Egyesült Államokban az ilyen események fedezésére adományokat gyűjtenek a résztvevőktől, és - az amerikai sajtó információi szerint - a meghívottak egyúttal "adományozók" is, akik 25 000 és egymillió dollár közötti összeggel járulnak hozzá a rendezvény megszervezéséhez, attól függően, hogy milyen eseményeken vesznek részt.

"A PNL azt kéri Liviu Dragneától, hogy tegye közzé, a beiktatási ceremónia mely eseményein vesz részt, hogy a románok megtudják, hány ezer dollárt költ saját imidzsének fényezésére."

Turcan kéri, hogy tegyék közzé, mennyibe kerül a PSD-küldöttség amerikai útja.

"Tudni szeretnénk azt is, hogy Dragnea miért fogadta el első körben azt, hogy az utazás költségeit a parlament fizesse, amikor a nem hivatalos utakat nem lehet közpénzből fedezni" - mondta Turcan. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS