2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A CNA költségvetésének kiegészítését kérték a kormányfőtől

2017. január 18. 15:23, utolsó frissítés: 15:23

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) alelnöke, Răsvan Popescu kérte az általa képviselt intézmény számára a Pénzügyminisztérium által jóváhagyott, 2017-es költségvetés kiegészítését a Sorin Grindeanu kormányfővel lezajlott kedd esti találkozón.

Az Országos Audiovizuális Tanács alelnöke az intézmény gazdasági igazgatója, valamint Valentin Jucan CNA-tag kíséretében jelent meg a Grindeanuval lezajlott megbeszélésen, ahol felsorakoztatták érveiket: a normális működéshez, az adatbázis korszerűsítéséhez és a jelenleg betöltetlen állások humán erőforrásainak biztosításához a Pénzügyminisztérium által megszabott költségvetés kiegészítésére van szükségük.

A CNA tagjai ugyanakkor kérték a kutatásokkal foglalkozó részleg támogatásának növelését, hogy piackutatást tudjanak végezni, amelynek alapján a továbbiakban polgári nevelőprogramot valósíthatnak meg.

A CNA felfüggesztette gyűlését kedden, miután a Pénzügyminisztérium közölte az intézmény számára kiutalt felső költségvetési határt 2017-re. Florina Dorobanţu, a tanács pénzügyi igazgatója szerint a Pénzügyminiszter által előírt összegek a következők: a CNA összköltségvetése 2017-re 9,85 millió lej, ebből személyzeti költség 8,4 millió lej, javak és szolgáltatások költsége 1,19 millió lej, átutalások 11 ezer lejt, befektetésekre 250 ezer lej. "A felső költséghatár nagyon közel áll a 2016-ban elköltött büdzséhez" - tette hozzá a pénzügyi igazgató. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS