2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş Dragneához és Grindeanuhoz: ne röpítsék vissza az országot a kilencvenes évekbe!

2017. január 19. 08:56, utolsó frissítés: 08:56

Dacian Cioloş volt kormányfő szerint a PSD-ALDE kormánykoalíció legfőbb célja megszabadulni a büntetőjogi következményektől, és kéri Liviu Dragnea PSD-elnököt, valamint Sorin Grindeanu miniszterelnököt, ne idézzék fel a '90-es évek állapotát.

"Az a mód, ahogyan ma eljártak a közkegyelemről szóló rendelettervezettel kapcsolatban - függetlenül attól, hogy mikor és milyen formában fogadják majd el - azt a gyanút kelti, hogy a PSD-ALDE kormány célja nem az emberek jólétének biztosítása, ahogyan azt a választások előtt és után is hangoztatták, nem a közérdeket, nem az állampolgárok, a gazdasági szféra, az ország érdekeit tartja szem előtt, hanem valami mást. A legfőbb érdeke az, hogy szabaduljon meg a büntetőjogi következményektől" - írja szerdai Facebook-bejegyzésében a volt kormányfő.

Cioloş szerint a PSD és az ALDE csak ürügyként használja fel a büntetés-végrehajtási intézetek túlzsúfoltságának tényét arra, hogy hiteltelenné tegye a korrupció elleni küzdelmet, és ezt elfogadhatatlannak tartja.

"Dragnea úr, Grindeanu úr, ne röpítsék vissza az országot a '90-es évekbe. Egy normális országban a törvény az úr, nem az önkényes döntések, az okkult megállapodások" - áll még a bejegyzésben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS