2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bűnügyi eljárás indul egy TBC-vel fertőzött tanárnő ügyében

2017. január 19. 14:39, utolsó frissítés: 14:39

Betegségek megelőzésének elmulasztása miatt indított bűnügyi eljárást a négyfalusi rendőrség egy TBC-vel fertőzött tanárnő ügyében. A hatóságok azt vizsgálják, hogy a George Moroianu gimnázium tanárnője tudott-e betegségéről vagy eltitkolta-e azt - tájékoztat a Brassó megye rendőr-felügyelőség.

"Bűnügyi eljárás indult ismeretlen tettes ellen egy ügyész felügyelete alatt és megvizsgálnak minden lehetséges szempontot. A bűnügyi dossziét a Brassó megyei bírósági ügyészség ügyésze vizsgálja és a bíróság döntésére várunk" - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Gabriela Dinu, a Brassó megyei rendőr-felügyelőség szóvivője.

A négyfalusi George Moroianu gimnáziumba kihelyezett Prahova megyei tanárnőt december végén TBC-vel diagnosztizáltak, jelenleg egy Prahova megyei kórházban fekszik.

A téli vakációt követően, a fertőzés veszélye miatt, a diákokat és a tanárokat is megvizsgálták. A Brassó megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) szerint 60 tanulónál a laboratóriumi vizsgálat pozitív eredményt mutatott ki. "Megfertőződtek, de betegségük tünetmentes. Ha további vizsgálatok után kimutatnak a betegségre utaló jeleket, azonnal kezelni kezdik a gyerekeket" - magyarázta Claudia Bularca, a DSP szóvivője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS