2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új tulajdonosra lelhet a Bodok szálló

2017. január 19. 15:38, utolsó frissítés: 15:57

Néhány hét múlva versenytárgyalást ír ki a sepsiszentgyörgyi városháza a Bodok szálló értékesítésére. Az ingatlan három évvel ezelőtt került a város tulajdonába. Most Sepsiszentgyörgy elöljárói abban reménykednek, hogy sikerül befektetőt találni, aki felújítja a tízemeletes épületet, és ismét beiktatja a város életébe.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, néhány hétbe telik, míg előkészítik a versenytárgyalást.

A Bodok szálló eladásáról a tavaly év utolsó tanácsülésén döntött a helyi tanács, miután kudarcba fulladt arra irányuló kísérletük, hogy befektető segítségével felújítsák, korszerűsítsék és üzembe helyezzék az egykori hotelt.

A sepsiszentgyörgyi városvezetés közel három éve vásárolta meg a Bodok szállót 745.000 euróért Ioan Neculaie brassói üzletembertől, aki 2003-tól volt az ingatlan tulajdonosa. 2007-ben ő neki is fogott az épület felújításának, a terve az volt, hogy négycsillagos hotellé alakítsa, konferenciatermekkel, úszómedencével. A munkálatok azonban röviddel ezután abbamaradtak, az ingatlan állapota pedig tovább romlott.

Időközben a tulajdonosa 160.000 eurós adósságot halmozott fel a helyi hatóságok felé, így végül eladta az ingatlant a városvezetésnek.

A sepsiszentgyörgyi elöljárók minimum ugyanazt az összeget szeretnék visszakapni a leendő vásárlótól, amennyit a város fizetett a szállodáért 2014-ben, azaz legalább 745.000 eurót. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS