2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PSD-s képviselő: semmi okuk tüntetni a fiataloknak

2017. január 19. 18:10, utolsó frissítés: 18:10

A felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt személyek nem fognak közkegyelemben részesülni a kormány által javasolt jogszabálytervezet értelmében - mondta csütörtökön Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselő.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) honatyája úgy fogalmazott, nem tudja, kik lehetnek azok a politikusok, akik a rendelet hatálya alá esnek majd, mert a kormányfő állítása szerint a korrupciós bűncselekményekért elítélt személyek nem fognak közkegyelemben részesülni, sem pedig a felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek nem esnek a rendelet hatálya alá.

Cătălin Rădulescu szerint "annak a néhány fiatalnak, aki kiment az utcára", el kéne magyarázni, hogy semmi okuk tüntetni, mert a közkegyelem gyakorlása nyomán valószínűleg tolvajok, illetve apró bűncselekmények elkövetői fognak szabadulni, 'tehát nem a politikusokért történik.'

Miután az újságírók tájékoztatták, hogy a készülő rendelet szövege értelmében a felfüggesztett büntetésre ítéltek is közkegyelemben részesülhetnek, a PSD képviselője azt mondta: nem tudja, mit ír a közkegyelemről szóló rendeletben, mert nem látta azt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS