2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hegyimentő bázist avattak fel Azugán

2017. január 19. 18:14, utolsó frissítés: 18:14

Hegyimentő bázist avattak csütörtökön Azugán. Ez volt az ország egyetlen üdülőtelepe, amely eddig nem rendelkezett hegyimentő bázissal. A hegyimentő szolgálat székhelyét a Prahova megyei tanács segítségével építették fel.

A Prahova megyei hegyimentő szolgálat vezetője szerint 400.000 lejt kaptak a megyei tanácstól, hogy megépítsék a bázist. Az országban ez volt az egyetlen hegyi üdülőtelep, ahol nem volt székhelye a szolgálatnak - mondta el Daniel Banu.

A szolgálat egy összkerék-meghajtású mentőkocsit is kapott, amely a megye hegyvidéki településeit fogja kiszolgálni.

"A Prahova megyei hegyimentő szolgálat kapta az ország első összkerék-meghajtású mentőkocsiját, amely a hegyekben megsérült személyek biztonságos mentésére szolgál majd. Az Öreg Hölgyek (Babele) sziklacsoporthoz is eljuthatunk vele, valamint a Baj-hegysége (Munţii Baiului), a Csukás-hegységbe (Ciucaş) is, vagyis olyan hegyi ösvényekre, amelyeket eddig autóval nehezen lehetett volna megközelíteni" - tájékoztatott Banu.

A hegyimentők vezetője elmondta, a mentőegységet automata defibrillátorral is ellátták, így bármilyen esetben képesek lesznek elsősegélyt nyújtani a mentőkocsi segítségével. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS