2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letartóztatták az Arad megyei, korrupcióval vádolt határrendészeket

2017. január 20. 12:03, utolsó frissítés: 12:03

A Temes megyei törvényszék korrupció gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök este a Gyula-Varsánd határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő román határrendészek egyik váltásvezetőjét, és házi őrizetet rendelt el további 17 határrendész ellen, akik a magyar-román határ Arad megyei átkelőhelyein teljesítettek szolgálatot - írta az Agerpres hírügynökség.

Az Arad megyei határrendészek ellen a DNA indított vizsgálatot szerdán. A DNA közleménye szerint a váltásvezető rendőrfelügyelő a 2016 szeptembere és novembere közötti időszakban 150 és 41000 euró közötti összegeket kért és kapott csúszópénzként. A megvesztegetés fejében lehetővé tette olyan áruszállítmányok beléptetését Romániába, amelyek nem rendelkeztek az eredetüket igazoló iratokkal. Más esetekben azért kért és kapott csúszópénzt, hogy arra ösztönözze a magyar-román és a szerb-román határátkelőkön dolgozó kollégáit, hunyjanak szemet egyes csempészcigaretta, és használt gumiabroncs-szállítmányok törvénytelen beléptetése fölött.

A további 17 házi őrizetbe helyezett határrendész 2016 augusztusa és decembere között 10 és 50 euró közötti csúszópénzeket fogadott el ugyanazoktól a megvesztegetőktől egy-egy törvénytelen szállítmány beléptetésekor.

Az ügyészség a közleményében nem tesz említést arról, hogy az Arad megyei határrendészek embercsempészeket is segítettek illegális bevándorlók Magyarországra juttatásában. Korábban a Digi24 hírtelevízió ügyészségi forrásokra hivatkozva közölt ilyen értelmű információkat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS