2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ osztozik a veronai buszbaleset hozzátartozóinak fájdalmában

2017. január 22. 15:08, utolsó frissítés: 15:25

Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke a szövetség nevében részvétét fejezte ki a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóinak. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) osztozik a veronai autóbusz-baleset áldozatai hozzátartozóinak és a magyar honfitársaknak a fájdalmában, lelki és testi gyógyulást kíván a szerencsétlenség túlélőinek - olvasható az RMDSZ közleményében.

"A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megrendüléssel és fájdalommal értesült arról, hogy szombatra virradó éjszaka súlyos és tragikus buszbalesetet szenvedett a magyarországi Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak és tanárainak egy csoportja Veronában. A halálos áldozatokat és súlyos sérüléseket követelő tragédia felfoghatatlan veszteség a hozzátartozóknak, egy egész nemzetnek, és megrendítő mindannyiunk számára, akik akaratlanul is saját gyermekeink, családunk épségére és biztonságára gondolunk" - írják, majd azt is megjegyzik, hogy példamutató az az összefogás, amely a tragédia óta tapasztalható.

"Az elkövetkező napokban legyünk magunk is az a hős diák és tanár, aki a kilátástalanságban is képes embertársain önzetlenül segíteni" - olvasható az RMDSZ részvétnyilvánításában, amelyet Kelemen Hunor jegyez.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS