2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozs megyei prefektúra: vissza kell tenni a kétnyelvű helységnévtáblákat Mérán

2017. január 23. 12:23, utolsó frissítés: 12:23

Beadvánnyal fordult az RMDSZ Kolozs megyei szervezete Kolozs megye prefektusához a mérai kétnyelvű táblák eltávolításának ügyében. A Kisbács községhez tartozó településről néhány héttel ezelőtt tűntek el a magyar helységnévtáblák, melyeket azóta sem helyeztek vissza - emlékeztet az RMDSZ közleménye.

Az RMDSZ helyi tanácsosai több alkalommal jelezték a polgármesternek, a hiányosságokat, de a táblák jelenleg sincsenek még visszahelyezve. A szövetség munkatársai január 13-án iktatták a Kolozs megyei prefektúrán azt a beadványt, melyben kérik a prefektust, hogy utasítsa a Kisbácsi Polgármesteri hivatalt a táblák visszahelyezésére.

Csoma Botond képviselő arról is beszámolt, hogy a prefektúra január 18-án kelt válaszlevelében tájékoztatnak, arról, hogy hivatalosan is értesítették Kisbács község polgármesteri hivatalát és kérték, hogy vegyék figyelembe a törvény előírásait és annak megfelelően helyezzék ki Mérába a magyar helységnévtáblákat.

„A prefektus dolga, hogy felügyelje a törvények betartását. A 2001/215-ös törvény értelmében Mérán ki kell helyezni a kétnyelvű helységnévtáblát, és ezt a közigazgatási egység polgármesteri hivatalának kell végrehajtania. Azt kértük a prefektustól, hogy járjon közben annak érdekében, hogy a törvényes előírásokat maradéktalanul tartsa be a kisbácsi polgármester” – nyilatkozta Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS