2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A marosvásárhelyi lövöldöző előzetes letartóztatását kéri az ügyészség

2017. január 23. 13:20, utolsó frissítés: 2017. január 24. 10:53

Az egy halálos áldozatot és egy sérültet követelő marosvásárhelyi fegyveres támadás elkövetőjének előzetes letartóztatását javasolja az ügyészség - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Maros Megyei Törvényszéki Ügyészség főügyésze.

Valentina Gândilă elmondta, a nyomozás első eredményei arra utalnak, hogy a támadó féltékenységből követte el tettét, és előre kitervelte azt, a bárban tartózkodó férfit azonban véletlenül lőtte meg.

A Maros Megyei Rendőr-felügyelőség által szolgáltatott információk szerint egy héttel ezelőtt az áldozat által tett feljelentések nyomán bűnügyi dossziét nyitottak a támadó nevére ütlegelés és egyéb erőszakos tettek miatt. Az ügyet a Marosvásárhelyi Bírósági Ügyészség vette át.

Rálőttek vasárnap este egy 28 éves nőre és egy férfire egy marosvásárhelyi, Egyesülés (Unirii) negyedbeli bárban. A tettes engedély nélkül birtokolt vadászfegyvert használt.

A nőt súlyos állapotban szállították kórházba, ahol belehalt sérüléseibe. A meglőtt férfit végtagjain sebesítette meg az elkövető, aki két lövést adott le, majd távozott, a fegyvert egy kerítés mögé dobva. Futva menekült, de rövid időn belül elfogták a rendőrök.

Ügyészségi források szerint a nő a bár alkalmazottja volt, a meglőtt férfi pedig egy vendég. Az elkövető ellen bűnügyi eljárás volt folyamatban lopás miatt. A források szerint a bárba lépve egyenesen a nő felé irányította a fegyvert, majd lőtt. Az áldozat állítólag a volt barátnője volt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS