2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nicușor Dan: az USR támogatja az államfő által bejelentett népszavazást

2017. január 23. 20:57, utolsó frissítés: 20:57

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) támogatja Klaus Johannis államfő kezdeményezését, hogy az amnesztia és a közkegyelem ügyében népszavazást szervezzenek - jelentette be hétfőn Nicuşor Dan, az USR elnöke.

"A Mentsétek meg Romániát Szövetség támogatja Klaus Johannis államfő kezdeményezését, hogy az amnesztia és a közkegyelem ügyében népszavazást szervezzenek. Már a kampányban jeleztük: ellenzünk minden olyan akciót, amellyel a korrupt politikusok és klienseik megmenekülhetnek az igazságszolgáltatástól. A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Demokraták és Liberálisok Szövetsége (ALDE) kezdeményezése éppen azt szolgálja, hogy Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Dan Voiculescu, Gabriel Oprea, Titus Corlăţean és mások ne kerüljenek az igazságszolgáltatás elé. Ezzel saját programjukat is megszegik" - írja Facebook bejegyzésében az USR elnöke.

Cristian Ghinea képviselő szintén a referendumot részesíti előnyben a sürgősségi kormányrendelettel szemben.

"Florian Iordache igazságügyi miniszter a parlamenti meghallgatáson még azt ígérte, hogy közvitára bocsátják a törvényt, de aztán fű alatt előjöttek a sürgősségi kormányrendelettel. Az államfő helyes módon reagált. Az Egységes Románia Párt (PRU) volt az egyetlen olyan alakulat, amely az amnesztiával és a közkegyelemmel kampányolt és két százalékot kapott" - mondta el az Agerpres hírügynökségnek a képviselő.

Klaus Johannis államfő hétfőn jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a büntető törvénykezés módosítása kapcsán. (agerpes)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS