2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: nem került pénzbe Trumppal beszélgetni

2017. január 24. 09:19, utolsó frissítés: 09:19

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, a képviselőház elnöke bejelentette, hogy bepereli azokat, akik azt állítják, hogy fizettek azért, hogy ő és a kormányfő részt vehessenek az Egyesült Államok elnökének beiktatásán.

"Szerdán a tartomány alelnöke, aki meghívott az Államokba, meghívott egy vacsorára is, amelyiken úgy volt, hogy Donald Trump is részt vesz, és valóban, egy adott pillanatban meg is jelent. (...) Meghívtak és az asztal mellett Romániáról beszéltünk, azt mondták Románia fontos számukra. 20-25 percet tartott és nem került pénzbe' - részletezte Dragnea.

Dragnea tagadta, hogy egymillió dollárt fizetett volna azért, hogy Donald Trumppal egy asztalhoz ülhessen, mert szerinte az amerikai törvénykezés megtiltja a külföldi állampolgároknak, hogy ilyen kifizetéseket eszközöljenek.

Dragnea megerősítette az Egyesült Államokkal kötött stratégiai partnerség fontosságát. "De túl a kapcsolat katonai összetevőjén ennek a partnerségnek kell hogy legyen egy gazdasági oldala is. Romániának gazdasági előnye kell hogy származzon ebből a partnerségből, hogy a románok érezzék a zsebükön, hogy jó nekik ez a kapcsolat" - mondta a képviselőház elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS