2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Winkler: megszelídítjük a globalizációt

2017. január 24. 11:33, utolsó frissítés: 11:33

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője folytatja alelnöki munkáját a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságban, megbízatását egy hétfői gyűlésen erősítették meg. Az ötéves mandátum közepénél tartott alakuló ülésen az INTA tagjai, a képviselőcsoportok ajánlására, úgy döntöttek, hogy a szakbizottság elnöke és a négy alelnök folytassa megkezdett tevékenységét. Winkler Gyula megköszönte a kollegáknak a bizalmat és a lehetőséget, hogy alelnökként továbbviheti a 2014-ben elkezdett munkát és projekteket.

„Gyorsan változó világban élünk és ez érvényes a külkereskedelemre is. Az Európai Unióban minden hetedik munkahelyet exporttevékenységet folytató vállalatok biztosítanak, ami harminc millió állást jelent, ezeket általában magasan képzett, az átlag felett fizetett szakemberek töltenek be. Az export a gazdasági növekedés motorja és rendkívül fontos szerepe van a kelet- és közép-európai államokban, amelyek erőfeszítéseket tesznek az európai konvergencia eléréséért. Az EP és az INTA kiemelt szerepet kap a Brexit-tárgyalásokon, valamint a transzatlanti kapcsolatok újraszabásában, minden jel arra mutat, hogy az elkövetkező időszakban sor kerül erre is. Ebben a bonyolult kontextusban továbbra is az a prioritásom, hogy az európai kis- és közepes vállalatok érdekeit promováljam a globális kereskedelem terén, hogy az európai ipar érdekeit képviseljem a világkereskedelem kiélezett és nem mindig lojális versenyhelyzetében" – fogalmazott Winkler Gyula az INTA alakuló ülését követően.

Az EP-képviselő szerint az Európai Unió számára a nemzetközi kereskedelem fontos eszköz az európai értékek és elvek, az emberi jogok és a demokrácia népszerűsítésében.

„A globalizáció drámai mértékben elmélyítette az egyenlőtlenségeket. Az EU új kereskedelmi politikája és kereskedelmi egyezményei parlamenti eszköztárat tesznek elérhetővé és ezzel élve, én magam is csatlakozom azokhoz, akik azt tűzték ki célul, hogy szabályozások révén úgymond megszelídítsék a globalizációt, a nemzetközi kereskedelem előnyeinek méltányosabb elosztása az EU minden egyes polgárának javát szolgálja" – tette hozzá a képviselő.

Az alakuló ülésen az európai parlamenti képviselők megerősítették elnöki tisztségében Bernd Langet (S&D, DE), alelnökként folytatja a munkát Winkler Gyula mellett Tokia Saifi (EPP, FR), Yannick Jadot (Verzi/EFA, FR), és Jan Zahradil (ECR, CZ) is. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS