2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: a rendőrségnek kell magyarázatot adnia Ghiţă eltűnésével kapcsolatban

2017. január 24. 14:41, utolsó frissítés: 14:41

Klaus Johannis államfő szerint a rendőrségnek magyarázatot kell adnia, hogy miként fordulhat elő az, hogy Sebastian Ghiţát nem lehet megtalálni.

"Várom, hogy a rendőrség megmagyarázza, hogy hogyan veszítette el Sebastian Ghiţát és miért nem találja meg. Ha megtalálják, bravó! Ha nem, akkor álljanak ki és magyarázzák meg, hogy miért nem találják. Ha erre sem képesek, akkor mivel foglakoznak?" - nyilatkozta kedden az államfő.

Klaus Iohannis szerint Sebastian Ghiţă esetében a felelősséget nem kell összemosni, mert ő egy "szökésben lévő bűnöző". A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) a nemzetbiztonsággal foglalkozik - szögezte le az államfő.

Johannis elmondta: nem kért külön információkat az illetékes hatóságoktól Sebastian Ghiţă esetéről.

Az államfő hivatalos látogatáson Strasbourgban tartózkodik.

Sebastian Ghiţă ügyvédje január 10-én azt nyilatkozta, hogy a családnak nincs tudomása Sebastian Ghiţă hollétéről, de nem nyilvánították eltűntnek.

A Legfelső Bíróság január 5-én rendelte el a volt képviselő távollétében való előzetes letartóztatását, mert nem tett eleget az előzőleg kiszabott hatósági felügyelettel járó kötelezettségének. Az üzletember december 19-én jelent meg utoljára a Prahova megyei rendőrségen. 21-ére is beidézték kihallgatásra a Ponta-Blair ügyben, akkor azonban már csak ügyvédei jelentek meg az ügyészség székhelyén. A volt képviselőt azóta sem találják. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS