2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: támogatjuk a korrupcióellenes harcot

2017. január 25. 10:03, utolsó frissítés: 10:42

Semmi gond a Klaus Johannis által bejelentett referendummal, csak meg kell vizsgálni, hogy időszerű-e megszervezni - nyilatkozta kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, a képviselőház elnöke.

Klaus Johannis kedden értesítette levélben a parlament két házelnökét, hogy beindította az országos referendum megszervezésének előkészületeit. A népszavazás során a korrupcióellenes harc folytatásához és a köztisztviselők feddhetetlenségéhez való viszonyulásáról kell állást foglalnia a lakosságnak.

"A mi részünkről támogatjuk a korrupcióellenes harcot. Nem világos előttem, hogy miért kell ezt a kérdést így feltenni, de mi is támogatjuk. Nincs semmi ellenvetésünk a népszavazás megszervezésével kapcsolatban" - nyilatkozta Dragnea a PSD székházában.

Dragnea azt mondta: mielőtt válaszolna Johannis levelére, konzultálnia kell a parlamentben a kollégáival.

"Mi van akkor, ha mi mind támogatjuk a korrupcióellenes harcot, de az emberek nem vesznek részt a népszavazáson? (...)Nem értem, hogyan gondolkodott az elnök, de remélem nem része ez annak a háborúnak, amiről beszélnek. A mi részünkről nincs semmilyen háború. Semmit nem teszünk az elnök ellen. Ha ő folytatja a támadásokat és fenyegetéseket, majd meglátjuk, hogy mit teszünk" - mondta Dragnea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS