2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dicsőszentmárton az országban elsőként vezette be a csak LED-es közvilágítást

2017. január 25. 15:38, utolsó frissítés: 15:38

62 százalékos megtakarítást eredményez a Dicsőszentmártonban bevezetett új közvilágítási rendszer. A régi közvilágítást teljesen kicserélték a városban és a Dicsőszentmártonhoz tartozó három faluban, az országban elsőként teljes mértékben LED-es megvilágítást vezettek be - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Sorin Megheşan polgármester.

A kétmillió eurós befektetést három év alatt sikerült befejeznie egy magánvállalatnak és tíz év alatt térül meg.

A régi lámpákat korszerű világítótestekre cserélték, a meglévő közvilágítási hálózatot pedig 1442-ről 2440 lámpára bővítették Dicsőszentmártonban, Őrhegyen, Bábahalmán és Csüdőtelkén.

"Ha banki hitelhez folyamodtunk volna, egyik pénzintézet sem adott volna ilyen alacsony kamatra pénzt. Mi koncessziós szerződés alapján fizetjük a villanyszámlákat, a bér pedig a részletet fedezi" - mondta a polgármester.

Megheşan elmondta, hogy ez a rendszer Európában is a legkorszerűbbnek számít. Egy különleges irányítóegységen keresztül minden égőt képesek külön ellenőrizni, szabályozható a fényerejük és azonnal észlelik, ha valahol meghibásodás történik a rendszerben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS