2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félretájékoztatás zajlik a SIE-re hivatkozva - állítja a külügyi hírszerzés

2017. január 25. 16:10, utolsó frissítés: 16:10

Manipulációs és félretájékoztató kampány zajlik hamis információk terjesztésével - írja közleményében a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE).

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott szerdai közleményében a SIE leszögezi: "széles körű manipulációs és felretájékoztató kampány" indult állítólagos, a SIE-hez közel álló forrásoktól. A közlemény szerint a Külföldi Hírszerző Szolgálat nevét és tekintélyét használták fel olyan célból, hogy hihetővé tegyenek hamis információkat, ráadásul a SIE-hez "közel álló forrásokra" hivatkozás azt a benyomást kelti, hogy a szerzőknek nem kötelességük bizonyítékokkal alátámasztani állításaikat. Mindez zavart és félelmet kelt a lakosságban, és csak azt a célt szolgálja, hogy egyes sajtótermékek növeljék látogatottságukat hamis információk átvételével, terjesztésével és kommentálásával - állítja a SIE közleménye.

"Szeretnénk leszögezni, hogy az utóbbi napokban szárnyra kapott 'hírek' közül egy sem igaz, legkevésbé azok, amelyek olyan dokumentum meglétét feltételezik, amelynek a Legfelső Védelmi Tanács elé kellene kerülnie, és amely Románia orosz, magyar és moldáviai titkosszolgálatok által kitervelt destabilizálásáról szólna' - szögezi le a Külföldi Hírszerző Szolgálat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS