2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyszerű indítványt nyújt be az USR az igazságügyi miniszter ellen

2017. január 25. 18:18, utolsó frissítés: 18:18

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kidolgozta az igazságszolgáltatással kapcsolatos egyszerű indítványát, amelyben Florin Iordache igazságügyi miniszter lemondását kérik - jelentett be szerdán Nicuşor Dan, a párt elnöke.

"A demokrácia és a jogállam egy igen egyszerű dolgot jelent: vannak bizonyos szabályok, s akik azokat megszegik, azokat felelősségre vonják. Amit ma ajánlanak, az egy eltérés a jogállamtól: azok, akik tévedtek, nem lesznek megbüntetve. Ez még súlyosabb, mint a közpénz ellopása. Azoknak az embereknek, akik közpénzt tulajdonítottak el, most megbocsátanak. Ez nincs benne a PSD és az ALDE programjában, amiért megválasztották őket. Az indítvány szövege elkészült, az USR képviselői aláírták és a liberálisok elnökének beleegyezését is bírjuk, hogy a PNL képviselői is aláírják" - mondta el egy sajtóértekezleten Nicuşor Dan.

Kifejtette: a börtönök zsúfoltságának kérdését börtönök építésével és nem közkegyelemmel kell megoldani.

Silviu Dehelean USR-s parlamenti képviselő a sajtóértekezleten elmondta: az igazságügyi miniszter "hazudott a parlamentben és hazudott a román népnek", ezért le kell mondania.

Szerinte Florin Iordache a parlamenti meghallgatáson azt ígérte, hogy a jogszabály-tervezeteket benyújtják a parlamentbe és minden módosítás előtt társadalmi vitát tartanak, de a közkegyelemről és amnesztiáról szó sem volt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS