2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vizsgálóbizottság: Coldea és Ghiţă kétszer is együtt nyaralt

2017. január 26. 09:38, utolsó frissítés: 10:00

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) belső ellenőrzését végző bizottság jelentése szerint Florian Coldea és Sebastian Ghiţă együtt nyaraltak a Seychelle-szigeteken és Olaszországban - jelentette be szerda este a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnöke, Adrian Ţuţuianu.

"A belső ellenőrzést végző bizottság jelentése szerint Coldea számlákat és nyugtákat mutatott be, amelyek szerint az utazás költségeit saját maga fedezte. Persze azt fogják kérdezni, hogy nem hamisak-e ezek a dokumentumok. Az ellenőrzést végzők szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy hamisak lennének" - nyilatkozta a bizottsági elnök.

Hozzátette: a bizottság közleménye szerint a Coldea házaspár nem sértett törvényt, de véleménye szerint felmerül egy etikai kérdés a SRI elhárító tisztje és a SRI tevékenységét ellenőrző bizottság tagja közötti viszonyt illetően.

Ţuţuianu hozzátette, hogy az olaszországi, toscanai kiránduláson a SRI volt igazgatója, George Maior is ott volt. Maior, "onnan, ahol tartózkodik", egy kérdőívre adott válaszokkal adott magyarázatot a körülményekre.

Arra a kérdésre, hogy Ghiţă milyen minőségben vett részt ezeken az utazásokon, Ţuţuianu azt felelte, hogy 2012-2016 között Ghiţă a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság tagja volt.

"És megkérdeztük a 2010-2012-es időszakról is. A válasz a következő volt: nem volt beépített tiszt és a belső vizsgálatot végző bizottság egyik érve a 2012-ben letett eskü volt" - mondta. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS