2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brit nagykövet: ősszel még változatlanul jelentkezhetnek a romániai fiatalok a nagy-britanniai egyetemekre

2017. január 27. 16:38, utolsó frissítés: 16:38

Ősszel a romániai fiatalok ugyanolyan feltételek mellett jelentkezhetnek a nagy-britanniai egyetemekre, mint eddig, a Brexitet követően azonban nem lehet tudni, miként változik majd a kritériumrendszer - állítja Paul Brummel, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete.

"Jelenleg változatlan a helyzet. Tehát a romániai egyetemisták ugyanolyan feltételek mellett jelentkezhetnek a nagy-britanniai egyetemekre, mint június 23-a előtt (a Nagy-Britannia EU-tagságáról tartott népszavazás napja - szerk. megj.). Nem tudom, mi lesz a tárgyalások eredménye, nem tudom konkrétan megmondani, hogy milyen feltételeket szabnak majd a Nagy-Britanniában tanulni vágyó romániai diákok számára a Brexit után. Azt azonban elmondhatom, hogy sok egyetemi tanárral beszéltem, és elégedettek a román egyetemistákkal, nagyon jó eredményeik vannak" - nyilatkozta a diplomata a gyulafehérvári 1918. December 1. Egyetemen.

Jelenleg 6000-7000 román egyetemista tanul Angliában, akiknek nagyon jó tanulmányi eredményeik vannak - mondta Brummel.

A nagykövet szerint az angliai egyetemeknek az az érdekük, hogy továbbra is fogadjanak külföldi diákokat, hiszen négy nagy-britanniai felsőfokú tanintézmény is szerepel a világ tíz legjobb egyeteme között, emiatt pedig sok külföldi tanárt és diákot is vonzanak ezek az intézmények. Brummel annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a hatóságok bizonyára találnak majd megoldást arra, hogy "a legjobb román egyetemisták" náluk folytathassák tanulmányaikat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS